Inkomende post: Stof doen opwaaien

stof doen opwaaienMijn eerste open brief ’’geen welgemeend excuus wel stof tot nadenken”; heeft heel wat stof doen opwaaien! Dank voor jullie reacties en ik ben zo vrij om ze anoniem weer te geven; want delen is leren!

“Wat een mooie tekst en wat een gedurfd om hem zo rond te sturen. Ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat. Alleen beschikken directieleden over zoveel reflectievermogen? In een 1:1 gesprek denk ik dat je wellicht wel de erkenning zal krijgen.  Maar zijn directieleden in staat om de vertaling naar hun dagelijkse praktijk te maken. Dit blijkt vanuit mijn ervaring toch lastig.”

 “Hear hear. Lonely at the top. Komt omdat veel “toppers” losgeslagen zijn van de werkvloer en de echte werkelijke wereld. Hebben er geen idee van wat er in het bedrijf speelt. Huren iemand in om te veranderen maar willen dat zelf niet. En je kan altijd de externe de schuld geven! Sta open voor de verwondering van de ander, daar zit het probleem en de oplossing!”

“Prima open brief Margot; heb ik met plezier gelezen. Als je het niet erg vind zal ik de kern van je betoog graag ook hier en daar eens aanhalen tijdens mijn advies werk. Ik hoop dat het je goed gaat en dat het nog lang goed zal blijven gaan!”

“Het is heel goed om op deze manier je waarneming, je verbazing, je open houding en je bevindingen te delen. Helaas lukt het niet altijd voldoende om het juiste belang te bepalen en daar op te reageren. In jouw geval: wil je nu wel of niet je medewerkers leren kennen en op een goede wijze met het menselijk kapitaal om gaan.  Daarom Margot, blijf dit soort acties doen want als is het een druppeltje op de bekende gloeiende plaat. Zelf merk ik, geleerd van mijn oud collega, dat je altijd een vraag kunt stellen. Zeker als dat gewone nette beschaafde vragen zijn zonder oordeel. De ervaring is dat het werkt….vragen stellen zonder oordelen.”

“Ik houd van brieven. Ze geven mij het gevoel van echt contact! Goed hoor Margot”.

👍👍👍👍👍👍👍👍👏👏👏👏👏

Klasse Margot! Goed idee en goed geschreven!”

“Zou het kunnen zijn dat deze onderstaande mail niet voor mij bedoeld was?” Die kans is groot, je mag hem altijd doorsturen naar directies of afmelden voor deze open brieven mail! Interesse? Stuur dan een mailtje naar margotatmargotploumen.nl o.v.v. open brief en ik zet je op de verzendlijst.